top of page

Cupcakes cu zmeură și lămâie


A venit vremea zmeuricii! Știu că nu-i tocmai ieftină, dar căutați-o în piețe, savurați-o proaspătă, simplă sau în smoothies, prăjituri de tot felul, gemuri, înghețate. Are proprietăți antimicrobiene și anticarcinogene și este o sursă de vitamina C, magneziu, cupru, calciu. Mai vreți argumente? O cură cu zmeură poate valora mai mult decât cateva folii cu medicamente pentru stomac, scade nivelul colesterolului, este minunată în cazul bolilor de inimă, tulburărilor de tranzit intestinal, afecțiunilor oculare sau pulmonare, diabetului, răcelii, obezității. În plus, are puține calorii, deci ne putem bucura de ea fără sentimente de vinovăție.


Desigur, aceste cupcakes au ceva calorii, dar gustul lor minunat ne mai face să uităm de ele și să savurăm măcar una. La noi au dispărul foarte rapid, ce-i drept, ceea ce înseamnă că sunt absolut delicioase!


Rețeta este bazată pe cea de Cupcakes cu zmeură și lime, la care am înlocuit frostingul.


Ingrediente (14 cupcakes)

Pentru blat: 180 gr făină 1 1/2 linguriţă praf de copt 1/4 linguriţă sare 120 gr unt moale 90 gr zahăr coaja de la o lămâie 2 ouă mari 1 linguriţă extract de vanilie 2 linguri suc de lămâie 130 ml lapte zmeură îngheţată sau proaspătă (sau orice alt fruct de pădure)


Pentru frosting:

500 ml smântână pentru frișcă 240 gr mascarpone 200 gr zahăr pudră, cernut 2 lingurițe de extract de vanilie, sau semințele de la o păstaie de vanilie

250 ml piuré de zmeură


Timp de pregătire: 40 de minute

Timp de coacere: 22 de minute


Preparare

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade şi pregătim formele pentru cupcakes. Amestecăm făina, praful de copt şi sarea într-un castron. Mixăm untul cu zahărul până devine cremos, pentru aproximativ 3 minute. Adăugăm coaja rasă de lămâie, apoi ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Încorporăm apoi vanilia şi sucul de lămâie. Setăm mixerul pe viteză mică, apoi adăugăm, alternativ, parte din făină şi din lapte. La final, adăugăm fructele, presărate în prealabil cu făină, amestecându-le uşor cu o spatulă pentru a nu le zdrobi. Turnăm amestecul în formele de cupcakes (să fie pline cam pe 3/4) şi dăm la cuptor pentru 18-20 de minute. Lăsăm prăjiturile să se răcească complet înainte de a le orna cu cremă.


Pentru a face frostingul, urmăm indicațiile de la rețeta de Frosting pufos cu mascarpone. Piuré-ul de zmeură îl adăugăm la final, amestecând ușor cu o spatulă până ce se încorporează tot.


Găsiți aici rețeta mea de piuré de fructe.


Ornăm prăjiturile cu cremă și decorăm după preferințe. Tot ce mai rămâne este să le savurăm cu cineva drag.


Informații nutriționale

Total: Kcal: 5628 | Carbohidrați: 469g | Grăsimi: 389g | Proteine: 72g | Zaharuri: 315g

Per porție (1 cupcake): Kcal: 402 | Carbohidrați: 34g | Grăsimi: 28g | Proteine: 5g | Zaharuri: 23g

Urmăreşte-ne!
bottom of page