top of page

Fursecuri Crinkles cu lămâie


Din frigiderul meu nu lipsesc niciodată lămâile. Sunt magice, vă spun, și au atât de multe beneficii și întrebuințări, încât nu mă poț plictisi niciodată de ele. Fie că pun coajă de lămâie în aluatul de chec, fie că folosesc zeama pentru a face o limonadă răcoritoare sau un dressing delicios pentru salată, lămâile sunt un ingredient de bază.


Această rețetă de fursecuri folosește atât zeama, cât și coaja lămâilor, pentru o aromă incredibilă și o culoare frumoasă. În contrast cu zahărul pudră, sunt foarte aspectuoase și arată bine pe orice platou festiv.


Crinkles cu lămâie sunt frații mai fresh ai fursecurilor Crinkles cu ciocolată și fac echipă minunată la orice sărbătoare.


Mare atenție! Atunci când rețeta cere coajă de lămâie, este indicat să luăm lămâi bio. Majoritatea lămâilor din comerț sunt tratate cu pesticide periculoase pentru sănătate și sunt ceruite, făcând coaja acestor fructe toxică și nerecomandată consumului uman (de altfel, supermarketurile sunt obligate să semnalizeze acest lucru). O alternativă este folosirea cojii de citrice comercializate special pentru consum - există variante ambalate, cum e cea de la Dr. Oetker.


Ingrediente (~20 de biscuiți, 1 tavă de cuptor)

100 gr unt moale

270 gr făină

90 gr zahăr tos

1 ou + 1 gălbenuș

coaja rasă de la două lămâi

sucul de la o lămâie

jumătate de pliculeț de praf de copt

un praf de sare

zahăr pudră pentru tăvălit


Timp de pregătire: 25 de minute

Timp de coacere: 15 minute


Preparare

Alifiem untul împreună cu zahărul (îl batem cu mixerul la viteză mare, până ce devine spumă).


Separăm cele două gălbenușuri și le frecăm cu un praf de sare, pentru a le intensifica culoarea și a obține fursecuri galbene și frumoase. Separat, batem și albușul ușor cu furculița.


Adăugăm gălbenușurile și albușul peste unt și mixăm scurt. Adăugăm și zeama și coaja de lămâie. Cernem făina împreună cu praful de copt direct peste compoziție și amestecăm totul până la omogenizare. Formăm o bilă din aluatul rezultat, îl învelim în folie alimentară și îl dăm o oră la frigider (sau la congelator timp de 15 minute).


Preîncălzim cuptorul la 180C.


După ce se întărește aluatul, îl scoatem de la frigider și formăm biluțe cât de cât egale, pe care le tăvălim prin zahăr tos și apoi prin zahăr pudră. Le așezăm în tavă pe hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 12-15 minute. Fursecurile trebuie să rămână ușor moi și să nu se rumenească.


Crinkles se păstrează foarte bine chiar și o săptămână, în cutii de metal închise ermetic, de aceea pot fi făcute în avans. Aluatul crud stă și el bine la congelator, astfel încât putem avea mereu ceva la îndemână pentru vizite neprevăzute.


Informații nutriționale*

Total: Kcal: 2623 | Carbohidrați: 401g | Grăsimi: 94g | Proteine: 38g | Zaharuri: 198g


*pentru întreaga cantitate

Urmăreşte-ne!
bottom of page