top of page

Piuré de fructe

Vara avem fructe proaspete din belșug, așa că este cu adevărat păcat să nu profităm de ele. Vă propun astăzi o rețetă foarte simplă de piuré din fructe, numai bun de folosit la prăjituri, de turnat peste înghețată sau, pur și simplu, de mâncat cu lingurița.


Pentru piuré-ul din imagine am folosit zmeură proaspătă, dar poate fi făcut la fel de bine din căpșune, afine, mure, caise sau chiar fructe exotice, cum este mango. Indiferent de fructele alese, cantitățile de mai jos sunt aceleași.


Ingrediente

100 gr zahăr 250 ml apă 500 gr fructe

coaja și zeama de la o lămâie

opțional, 1 linguriță de extract de vanilie


Timp de pregătire: 15 minute Timp de fierbere: 15 minute


Preparare

Spălăm și curățăm bine fructele.


Punem zahărul, apa și vanilia într-o cratiță și dăm la foc mediu până ce începe să fiarbă. Lăsăm să se răcească câteva minute.


Turnăm fructele, siropul de zahăr, coaja și zeama de lămâie într-un blender și mixăm totul pentru 2-3 minute, până ce piuré-ul devine fin. Trecem piuré-ul printr-o sită pentru a scăpa de orice semințe sau alte resturi mai mari care pot impacta consistența produsului.


Dacă nu folosim piuré-ul imediat, îl turnăm într-un recipient din sticlă și dăm la rece. Se păstrează foarte bine la frigider pentru 3-4 zile, sau la congelator pentru câteva săptămâni.


Informații nutriționale*

Kcal: 439 | Carbohidrați: 112g | Grăsimi: 1g | Proteine: 1g | Zaharuri: 104g


*Calculate pentru întreaga cantitate, la varianta cu zmeură

Urmăreşte-ne!
bottom of page