top of page

Fursecuri Crinkles cu ciocolată


Deși îmi place să prăjituresc și să bibilesc la torturi complicate, sunt momente în care nu am chef de creme și bezele. Astfel încât este întotdeauna util să am la îndemână o rețetă perfectă și câteva ingrediente de bază care să mă ajute să coc ceva rapid și delicios.


Mai mult, cred că fiecare gospodină trebuie să aibă în repertoriu 2-3 rețete de fursecuri și biscuiți pe care să le poată face oricând, fie că are musafiri, fie că familia îi cere ceva bun la desert.


Biscuiții crinkles cu ciocolată sunt o tradiție de sărbători pe la americani. I-am adoptat și eu destul de recent, și textura lor cremoasă și gustul ciocolătos i-au transformat rapid în vedete.


Ingrediente (~30 de fursecuri, 2 tăvi de cuptor)

50 gr unt

225 gr ciocolată amăruie

100 gr zahăr tos

2 ouă

1/4 linguriță sare

1 liguriță extract de vanilie (sau un plic de zahăr vanilat)

200 gr făină

1/2 plic de praf de copt

zahăr pudră pentru tăvălit

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de coacere: 12 minute


Preparare

Începem prin a topi ciocolata și untul pe baie de aburi sau la microunde (dacă folosim această a doua metodă, punem bolul la microunde pentru intervale de câte 20 de secunde, amestecând în compoziție între acestea, până la topirea completă). Lăsăm compoziția să se răcorească.


Separat, batem ouăle împreună cu zahărul, sarea și vanilia. Turnăm compoziția de ciocolată și amestecăm cu o spatulă.


Cernem făina împreună cu praful de copt direct peste compoziția lichidă. Amestecăm totul cu spatula până ce se formează un aluat omogen. Formăm un rulou din aluat, îl învelim în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru cel puțin o oră, sau la congelator pentru 15 minute.


După ce aluatul se întărește, îl scoatem din frigider și formăm biluțe cât de cât egale, pe care le tăvălim prin zahăr pudră. Dăm fursecurile la frigider pentru încă 15 minute.


Între timp, preîncălzim cuptorul la 190C. Așezăm biluțele de aluat în tavă, pe hârtie de copt, nu mai mult de 16, așezate la distanță una de alta (se vor mai întinde la cuptor). Coacem pentru 12 minute, nu mai mult, fursecurile trebuie să rămână moi (se vor mai întări după ce se răcesc).


Crinkles se păstrează foarte bine chiar și o săptămână, în cutii de metal închise ermetic, de aceea pot fi făcute în avans. Aluatul crud stă și el bine la congelator, astfel încât putem avea mereu ceva la îndemână pentru vizite neprevăzute.


Informații nutriționale*

Total: Kcal: 3290 | Carbohidrați: 462g | Grăsimi: 133g | Proteine: 46g | Zaharuri: 303g


*pentru întreaga cantitate

Urmăreşte-ne!
bottom of page