top of page

Cupcakes cu cremă de cocos


„Ouououoou, e vară-vară, e soare afară Ouououoou, e vară-vară iară.”


Cei născuți în anii 80-90 nu au cum să nu recunoască aceste faimoase versuri ale celor de la Genius. Adevărată poezie, ce mai! Dar dincolo de miștourile de rigoare, chiar îmi vine în cap melodia asta acum și e un bun teaser pentru ceea ce urmează.


Vara înseamnă fresh, fructe, arome tropicale, mare și cocktailuri colorate. Și dacă tot suntem tentați să bem o Piña Colada, de ce să nu facem și niște cupcakes pufoase cu aromă de plajă?


Ingrediente (12 cupcakes)

Pentru blat:

110 gr unt gras, moale

110 gr zahăr

110 gr făină

1 linguriţă de praf de copt

1/4 linguriţă sare

2 ouă medii

1 linguriţă de esenţă de vanilie

Pentru frosting: 270 ml lapte de cocos la conservă (rece, de la frigider)

100 gr zahăr pudră

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de coacere: 18-20 de minute


Preparare

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătim formele pentru cupcakes.


Spumăm untul împreună cu zahărul până se deschide la culoare și devine aerat.


Într-un vas, cernem făina, sarea şi praful de copt. Le adăugăm peste unt şi mixăm până la încorporare. Separat, batem ouăle împreună cu esenţa de vanilie și le adăugăm peste celelalte ingrediente, amestecând bine.


Turnăm aluatul în formele de cupcakes, umplându-le pe 3/4. Coacem pentru 18-20 de minute, până ce cupcakes trec testul scobitorii. Le lăsăm la răcit până ce facem crema.


Crema este, de fapt, o frișcă de cocos. Este o variantă vegană și mai puțin greoaie, în comparație cu frișca obișnuită, și în plus are o aromă deosebită.


Înainte de utilizare, laptele de cocos se ține la frigider cel puțin 1 oră (sau 15 minute în congelator). De asemenea, dăm la congelator și vasul și paletele mixerului, pentru 15 minute.


Scoatem partea solidă din conserva de lapte de cocos și o turnăm în vasul mixerului. Adăugăm zahărul pudră și o lingură din partea lichidă care rămâne în conservă. Mixăm inițial la viteză mică, până ce se îngroașă crema, apoi la viteză mare, până când obținem frișca de cocos, cu consistența dorită (cam 5 minute a durat la mine, nu am folosit-o la decorat cu poșul, astfel încât nu a ieșit foarte tare).


Decorăm cupcakes cu frișca astfel obținută. Am adăugat și câteva bomboane Raffaello ca decor, pentru un plus de savoare. Yumm!


Informații nutriționale

Total: Kcal: 2789 | Carbohidrați: 301g | Grăsimi: 159g | Proteine: 38g | Zaharuri: 208g

Per porție (1 cupcake): Kcal: 232 | Carbohidrați: 25g | Grăsimi: 13g | Proteine: 3g | Zaharuri: 17g

Urmăreşte-ne!
bottom of page