top of page

Turtă dulce cu miere


Nu știu alții cum sunt, dar eu, când mă gândesc la dulce fain și rapid, primul lucru care îmi vine în minte este turta dulce. N-am ce face, sunt mare amatoare de scorțișoară și de arome de iarnă, chiar și la 40 de grade. Îmi place turta dulce în toate formele și felurile, pufoasă sau uscată, glazurată sau nu, simplă sau cu ciocolată... ați prins ideea.


Turta dulce cu miere este o rețetă ușor de făcut acasă. Singurul ei dezavantaj - dacă-l putem numi așa - este că are nevoie de timp de maturare, înmuindu-se pe măsură ce stă mai mult. Avantajul este că ține și două săptămâni, păstrată în recipiente închise ermetic.


Ingrediente (~60 de bucăți)

320 gr făină

100 gr unt

200 gr miere

1 ou

1 lingură de bicarbonat

1/4 linguriță de sare

3 linguri de condiment pentru turtă dulce (scorțișoară, cardamom, cuișoare)

1 plic zahăr vanilat


Timp de pregătire: 10 minute

Timp de coacere: 8 minute



Preparare

Topim untul și îl amestecăm bine cu mierea.


Separat, amestecăm făina împreună cu condimentele și cu oul. Adăugăm mixul de unt și miere și frământăm cu mâna sau cu un aparat de frământat aluat. Învelim aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider, preferabil peste doapte, dar cel puțin o oră.


Scoatem aluatul dela frigider și îl lăsăm la temperatura camerei pentru 30 de minute. În această perioadă, preîncălzim cuptorul la 170C și pregătim tava de cuptor cu hârtie de copt.


Întindem apoi aluatul cu sucitorul, în foaie groasă de 5-6 mm. Decupăm turta dulce în formele dorite, pe care le așezăm în tavă, cu puțină distanță între ele. Dăm la cuptor timp de 8-9 minute, până se rumenesc deasupra. Atenție să nu se ardă! Le lăsăm la răcorit la temperatura camerei, după care se pot păstra în cutii de tablă sau sticlă, închise ermetic. Cu cât stau mai mult, cu atât se frăgezesc mai mult.


Dacă dorim, putem face și o glazură din 2 albușuri, 250 gr zahăr pudră și puțină esență de vanilie.


Informații nutriționale*

Total: Kcal: 2654 | Carbohidrați: 399g | Grăsimi: 96g | Proteine: 47g | Zaharuri: 160g


*pentru întreaga cantitate, fără glazură

Urmăreşte-ne!
bottom of page