top of page

Cupcakes cu frișcă și căpșune


Din păcate, vremea căpșunelor românești a cam trecut, dar găsim mai tot timpul anului căpșune congelate sau chiar proaspete, de seră. Nu au același gust, dar pot fi folosite cu succes la prăjiturit.


Combinația de căpșune și frișcă este una clasică și iubită de multă lume. Unul dintre deserturile copilăriei mele era frișca cu căpșune și de atunci o tot caut în diverse preparate.


Aceste cupcakes trebuiau să impresioneze niște jurați de la Chefi la cuțite, dar organizarea a fost absolut penibilă și, long story short, am renunțat la competiție. Oricum, au impresionat cu siguranță boyfriendul, deci și-au îndeplinit cu succes menirea în viață.


La aceste prăjituri, am folosit Cea mai simplă reţetă de cupcakes, un piuré de căpșune și frișcă bătută pe post de frosting.


Ingrediente (12 cupcakes)

Pentru blat: 110 gr unt moale

110 gr zahăr

110 gr făină

2 linguriţe de praf de copt

1/4 linguriţă sare

2 ouă medii

1 linguriţă de esenţă de vanilie

Pentru umplutură: 400 gr căpșune 2 linguri de zahăr

Pentru frosting: 300 ml smântână pentru frișcă 35% 2-3 linguri de zahăr pudră


Timp de pregătire: 50 minute

Timp de coacere: 20 de minute


Preparare

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătim formele pentru cupcakes.

Batem untul împreună cu zahărul până devine pufos și se deschide la culoare. Separat, cernem făina, sarea şi praful de copt. Adăugăm peste unt şi batem bine cu mixerul, până ce făina se încorporează complet.


Batem ouăle împreună cu esenţa de vanilie. Le adăugăm peste celelalte ingrediente şi amestecăm bine.


Turnăm aluatul în formele de cupcakes, umplându-le cam 3/4. Dăm la cuptor pentru 18-20 de minute sau până când trec testul scobitorii.


În timp ce prăjiturile se coc, ne ocupăm de piuré-ul de căpșune. Punem căpșunele și zahărul într-un blender și pulsăm pentru câteva secunde, până ce se lichefiază fructele. Turnăm compoziția într-o cratiță și lăsăm amestecul să fiarbă ușor cam 30 de minute, la fos mic, până ce se îngroașă. Lăsăm să se răcească înainte să-l folosim.


După ce prăjiturile și piuré-ul s-au răcit, scobim mijlocul de la cupcakes cu un corer sau o ustensilă de scos cotorul la mere și le umplem cu piuré-ul de căpșune. Le ornăm cu frișcă bătută (300 ml de smântână pentru frișcă 35% - LaDorna e cea mai bună - bătută cu 2-3 linguri de zahăr pudră) și cu câte o căpșună în moț.


Putem face aceste cupcakes și cu alte fructe, fructele de pădure, în special, merg genial cu frișcă!


Informații nutriționale

Total: Kcal: 3236 | Carbohidrați: 277g | Grăsimi: 219g | Proteine: 47g | Zaharuri: 184g

Per porție (1 cupcake): Kcal: 270 | Carbohidrați: 23g | Grăsimi: 18g | Proteine: 4g | Zaharuri: 15g

Urmăreşte-ne!
bottom of page