top of page

Biscuiți americani (Cookies)


Nu-s mega fan biscuiți, niciodată nu e prima mea opțiune atunci când vreau ceva dulce (e înghețata, în caz că se întreba cineva :)) ). Cu o singură excepție - biscuiții americani, aceia găsuți, crocanți la exterior și moi la mijloc, pe care ei îi numesc „cookies”.


Am încercat diverse rețete, care mi-au plăcut mai mult sau mai puțin, până ce am descoperit această rețetă simplă, care nu dă bătăi de cap, se face cât ai zice pește și se adaptează ușor oricărui gust.


E o rețetă de bază care merită notată. Cu ajutorul ei, am făcut biscuiți cu ciocolată albă și merișoare, numai buni pentru un road-trip de 300 de km, dar poate fi folosit orice adaos vă place (ciocolată neagră, nuci, fructe confiate, unt de arahide etc.) sau poți fi făcuți simpli, sunt la fel de gustoși.


Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit ~24 de biscuiți, dar, atenție! sunt foarte mari, cam cât palma. Se vede din poză că doi biscuiți au ocupat o farfurie întreagă. Desigur, se pot modela mai mici, se vor întinde destul de mult în timpul coptului, datorită bicarbonatului din compoziție.


Aluatul acesta se poate înfășura în folie alimentară (mai ușor sub formă de salam) și păstra la frigider timp de o săptămână sau se poate congela timp de câteva săptămâni. Astfel, puteți tăia câteva feliuțe din „salam” și coace biscuiți proaspeți oricând.


Cantitatea de zahăr poate fi diminuată, dacă vi se pare prea mult (eu oricum am scăzut-o cam cu 1/4 față de rețeta originală), cu mențiunea că e mai bine să scădeți din cantitatea de zahăr alb, pentru că zahărul brun are, în acest caz, rolul de a menține biscuiții moi la mijloc. Vă recomand să citiți și articolul pe care l-am scris, după îndelungi documentări, despre rolul zahărului în produsele de cofetărie și patiserie.


Ingrediente (pentru ~24 biscuiți mari, 2 tăvi de cuptor)

220 gr unt, topit și răcit la temperatura camerei 250 gr zahăr brun 150 gr zahăr alb 315 gr făină 1 linguriță sare 1 linguriță bicarbonat de sodiu 2 ouă mari 2 lingurițe extract de vanilie


Timp de pregătire: 30 de minute

Timp de coacere: 12 minute


Preparare

Amestecăm făina, sarea și bicarbonatul de sodiu. Separat, amestecăm zahărul (ambele feluri) cu untul topit, până când compoziția devine pufoasă și aerată. Adăugăm ouăle, câte unul o dată, amestecând bine până ce se încorporează, apoi extractul de vanilie.


Amestecăm ingredientele solide cu cele lichide, cu ajutorul unei spatule, până ce aluatul devine omogen. La acestă rețetă nu e nevoie să folosim mixerul!


Acum este momentul să adăugăm bucățele de ciocolată, merișoare, nuci, migdale etc. Putem face inclusiv biscuiți cu ciocolată, amestecând 2-3 lingurițe de cacao în aluat.


Dăm aluatul la frigider pentru minimum 30 de minute (preferabil două ore), pentru a se întări puțin, altfel va fi prea moale pentru a putea forma biscuiții.


Înainte de a scoate aluatul din frigider, preîncălzim cuptorul la 185 de grade C. Folosind o linguriță, porționăm aluatul și formăm bile, pe care le punem pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, la distanță de 2 cm una de alta. Nu e nevoie să presăm bilele de aluat, acesta se va întinde singur în timpul coptului, datorită bicarbonatului de sodiu.


Coacem pentru 10-12 minute, până când se rumenesc pe margini, dar rămân moi la mijloc. Îi puteți coace și mai mult, dacă vreți să fie mai crocanți, mie îmi plac ușor cleioși la mijloc. Lăsăm să se răcească 5 minute, după care îi putem savura. Sunt minunați alături de o cană de lapte!


Se pot păstra într-o caserolă acoperită cam 3 zile, mai mult de atât și se vor întări foarte tare.


Informații nutriționale*

Total: Kcal: 4620 | Carbohidrați: 634g | Grăsimi: 205g | Proteine: 57g | Zaharuri: 400g

Per porție (1 biscuite): Kcal: 193 | Carbohidrați: 26g | Grăsimi: 9g | Proteine: 2g | Zaharuri: 17g


*Calculate pentru rețeta de biscuiți simpli, fără alte adaosuri

Urmăreşte-ne!
bottom of page