top of page

Biscuiți cu unt de arahide


Untul de arahide este unul dintre cele mai bune lucruri de pe pământ. Evident, părerea mea. Pentru noi, românii, gustul este unul dobândit în timp, de aceea și este un produs care împarte lumea în tabere. Eu sunt în tabăra celor care-l adoră și viața ar fi mai puțin frumoasă fără el.


Este un aliment destul de caloric, deoarece arahidele însele au conținut mare de ulei, dar, dacă este preparat în casă sau cumpărat dintr-o sursă sigură, este un aliment nutritiv și bogat în vitamine și minerale. Din păcate, cel din magazine are conținut adăugat de zahăr, ceea ce îl face mai puțin indicat consumului curent. Dacă sunteți bucureșteni, vă recomand cu mare căldură untul de arahide făcut de cei de la Sunday bagels and coffee, care e complet natural și nu conține zahăr sau conservanți. Altfel, e bine să citiți eticheta și să alegeți produsele care nu au în lista de ingrediente altceva în afară de arahide și ulei.


Biscuiții de astăzi sunt un clasic al bucătăriei americane. Au gust intens de arahide și sunt destul de consistenți, de aceea nu recomand consumul exagerat. Asta dacă reușiți să vă abțineți! La noi în casă e cam greu acest lucru.


Ingrediente (~35 de biscuiți)

180 gr unt moale

180 gr zahăr brun

50 gr zahăr tos

240 gr unt de arahide (cremos sau crunchy, după preferințe)

2 lingurițe extract de vanilie

2 ouă

180 gr făină

1 linguriță bicarbonat

1 linguriță sare


Timp de pregătire: 25 de minute (cu tot cu așteptat)

Timp de coacere: 15 minute


Preparare

Spumăm untul împreună cu zahărul. Adăugăm untul de arahide și amestecăm bine, până ce avem o compoziție omogenă.


Adăugăm ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare, apoi vanilia.


Separat, cernem făina împreună cu bicarbonatul și sarea. O adăugăm peste restul ingredientelor, în trei tranșe, amestecând bine după fiecare adiție.


Învelim aluatul rezultat în folie alimentară, în formă de rulou, și îl dăm la congelator pentru 15 minute (sau la frigider o oră). Acest pas este important pentru a putea forma biscuiții, fiind mai greu de lucrat cu aluatul moale. Între timp, preîncălzim cuptorul la 170C. Pregătim o tavă de cuptor cu hârtie de copt.


Porționăm aluatul cu ajutorul unui cuțit și așezăm discurile în tavă, la distanță de 1-2 cm unul de altul, deoarece biscuiții se vor mai întinde la copt. Putem forma un model de grilaj cu furculița, dacă dorim. Coacem biscuiții pentru 13 minute. Îi lăsăm să se răcorească înainte de servire.


Sunt geniali alături de un pahar de lapte rece, care să mai taie din „greutate”.



Informații nutriționale*

Total: Kcal: 4499 | Carbohidrați: 401g | Grăsimi: 287g | Proteine: 104g | Zaharuri: 87g


*pentru întreaga cantitate

Urmăreşte-ne!
bottom of page