top of page

Jeleu de căpșune


În perioada asta m-a apucat nebunia gemurilor. Nebunie, în sensul că n-am mai făcut niciodată, deci experiență zero, șanse maxime de a da chix, mai ales că nu-s eu neapărat fanul statului în bucătărie perioade interminabile de timp pentru a păzi oale. Dar, după reușita dulceții de cireșe și pentru că fructele mele preferate - căpșunele - se duceau repede-repede de pe piață, am zis că e musai să fac ceva din ele. Un ceva care să nu fie gem sau dulceață, ca să nu ne plictisim. Și uite așa s-a născut ideea unui jeleu de căpșune, pe care să-l pot folosi mai apoi la prăjituri sau pur și simplu pe pâine.


Din ingredientele de mai jos ies cam două borcănele de 400 gr.


Ingrediente

250 gr căpșune 70 gr zahăr 5 gr gelatină pudră 1-2 linguri de apă, 1 lingură zeamă de lămâie 200 ml apă caldă


Timp de pregătire: 1 oră Timp de fierbere: 40 de minute


Preparare

Spălăm căpșunele și le curățăm de codițe, apoi le tăiem în 2 sau în 4, în funcție de mărimea lor. Le punem într-o cratiță împreună cu zahărul și le lăsăm să se odihnească o perioadă, pânnă când încep să lase zeamă.


Când căpșunele au început să-și lase sucul, adăugăm zeama de lămâie și apă caldă cât să le acopere. Dăm la foc mediu și așteptăm să fiarbă.


Separat, topim gelatina într-o lingură de apă. Când amestecul de pe foc începe să fiarbă, dăm gelatina la microunde pentru 20 de secunde, apoi o turnăm în cratița cu căpșune. Amestecăm continuu cu un tel timp de două minute, apoi luăm cratița de pe foc și o punem la răcit în apă rece.


După ce a ajuns la temperatura camerei, turnăm jeleul în forme și dăm la frigider până se întărește sau îl punem în borcane curate și sterilizate pentru a-l păstra pentru o perioadă mai îndelungată.


Putem consuma jeleul la micul dejun, pe pâine sau waffles, sau îl putem folosi pentru a umple clătite sau la diverse torturi, prăjituri, cheesecakes.


Informații nutriționale*

Kcal: 345 | Carbohidrați: 88g | Grăsimi: 1g | Proteine: 2g | Zaharuri: 81g


*Calculate pentru întreaga cantitate

Urmăreşte-ne!
bottom of page