top of page

Cupe de ciocolată pentru cupcakes


Vom începe o călătorie într-o lume magică, unde vom mânca nu doar prăjituri, ci și ambalajul acestora... Un ambalaj de ciocolată, multă ciocolată, cât mai multă ciocolată... O iau razna, se pare :)).


Nu puteți găti în aceste cupe de ciocolată, dar odată ce învățați să le faceți și aveți puțin timp la dispoziție, le veți folosi la orice! Merg la cupcakes, evident, dar pot fi, de asemenea, umplute cu unt de arahide pentru desertul suprem (!), cu bomboane la Paști, cu fructe, cu înghețată... posibilitățile sunt limitate doar de imaginația fiecăruia.


Cupele de ciocolată sunt extrem de ușor de făcut și nu e nevoie de foarte multe ingrediente. De fapt, e vorba de un singur ingredient - ciocolata!


Alte ustensile de care avem nevoie: forme de silicon (sau aluminiu), o cratiță și un bol rezistent la căldură, o spatulă.

Ingrediente (12 cupe)

400 gr ciocolată couverture 80%


Timp de pregătire: 40 de minute Timp de refrigerare: 30 de minute


Preparare

Mai întâi vom tempera ciocolata. Temperarea ciocolatei este un pas esențial pentru a obține un înveliș neted, lucios, uniform, pentru bomboanele cu ciocolată sau orice alt produs din ciocolată care trebuie să-și păstreze forma. Temperarea împiedică formarea culorii gri și texturii cerate care apare atunci când se separă uleiul din cacao. Ciocolata temperată este crocantă atunci când muști din ea. Pentru rezultate bune, ciocolata folosită trebuie să fie cu procentaj ridicat de cacao (cel puțin 70%); cu cât mai mult zahăr are ciocolata, cu atât mai greu va fi procesul. De asemenea, recomandarea e să folosim ciocolată menaj (couverture).


Rupem ciocolata în bucăți și o împărțim în două: 320 gr și 80 gr. Punem cantitatea mai mare într-un bol la bain-marie, fără să amestecăm, până când se topește cam 2/3, pentru a evita riscul de a se forma cocoloașe. Amestecăm acum cu o spatulă până ce se topește complet.


Avem două metode pentru a ne da seama dacă este gata:

  1. folosim un termometru de cofetărie. Luăm ciocolata de pe foc când ajunge la 40-46 de grade C.

  2. luăm puțină ciocolată pe spatulă și o punem pe patea exterioară a buzei de jos. Ciocolata trebuie să frigă puțin, dar nu până la insuportabil.

Luăm ciocolata topită de pe foc și adăugăm în bol restul de ciocolată, amestecând ușor și în continuu până ce se topește complet și se răcește. Consistența finală trebuie să fie lichidă încă, dar temperatura trebuie să fie mai joasă decât temperatura corpului.


Turnăm ciocolata în formele de silicon, rotind formele până ce obținem o acoperire totală și uniformă. Punem formele cu gura în jos pe o hârtie de copt, pentru ca excesul de ciocolată să se scurgă.


Dăm formele la frigider pentru cel puțin 30 de minute, sau până când ciocolata se întărește complet. După ce s-a întărit, putem scoate cu ușurință cupele de ciocolată din formele de silicon și le putem folosi în funcție de preferințe. În poza de copertă, vedeți un cupcake cu căpșuni și frișcă într-o cupă de ciocolată... pentru că, nu-i așa, ce poate fi mai romantic decât această combinație?

Urmăreşte-ne!
bottom of page