top of page

Muffins cu vișine și migdale


Îmi plac migdalele în orice formă și orice preparat, fie sărat, fie dulce. Pot fi folosite la fel de bine în prăjituri și înghețate, precum și în rețete cu porc și pește, dar și în salate, sau pot fi consumate pur și simplu crude, ca gustare, având numeroase beneficii pentru sănătate.


De la mine din bucătărie nu lipsesc niciodată, dar rareori apuc să le folosesc la gătit, deoarece de obicei le ronțăi direct din pungă.


Pentru aceste muffins, am combinat extraordinarele migdale cu vișine acruțe, numai bune de folosit la prăjituri. Se pot folosi atât vișine congelate, cât și proaspete (dar e păcat să nu profităm de vișinele din piață în această perioadă!). De asemenea, ies la fel de bune și cu cireșe.


Ingrediente (12 muffins)

120 gr unt

200 gr zahăr

2 ouă mari

240 gr făină

120 ml lapte

1/2 linguriță sare

60 gr vișine fără sâmburi

30 gr migdale tăiate și prăjite ușor

1 linguriță extract migdale


Timp de pregătire: 20 de minute

Timp de coacere: 30 de minute


Preparare

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade și pregătim formele de muffins.


Batem untul împreună cu zahărul până se deschide la culoare și devine pufos. Adăugăm ouăle, unul câte unul, amestecând bine de fiecare dată.


Cernem împreună ingredientele uscate (făina, sarea, praful de copt) și le adăugăm peste unt, în 3 ture, alternând cu laptele - 1 porție făină, 60 ml lapte, 1 porție făină, restul de lapte, și la sfârșit restul de făină, având grijă să amestecăm de fiecare dată cu spatula sau mixerul. La final adăugăm și extractul de migdale.


După ce am finalizat aluatul, încorporăm vișinele și migdalele, amestecând cu spatula ușor, de sus în jos.


Turnăm aluatul în forme și dăm la cuptor pentru 30 de minute sau până când prăjiturile trec testul scobitorii. Le lăsăm să se răcească în forme, după care le punem pe o farfurie. Se pot servi cu zahăr pudră deasupra, sau simple, la micul dejun alături de o cană de lapte sau cafea.


Informații nutriționale

Total: Kcal: 3083 | Carbohidrați: 395g | Grăsimi: 140g | Proteine: 63g | Zaharuri: 212g

Per porție (1 muffin): Kcal: 257 | Carbohidrați: 33g | Grăsimi: 12g | Proteine: 5g | Zaharuri: 18g

Urmăreşte-ne!
bottom of page