top of page

Cupcakes cu cocos și cremă de lime


Încet încet se încălzește afară și mintea mea este din ce în ce mai conectată la vacanță, la mare și plajă, la cocktailuri reci și colorate servite în pahare aburinde de către chelneri care seamănă cu Jason Momoa.


Dar mă ia valul și uit să vă povestesc de aceste prăjiturici absolut delicioase care au ajuns pe lista scurtă a preferatelor mele încă de la prima îmbucătură. Textura blatului este ușoară, grație albușurilor din compoziție, iar crema de lime și gustul subtil de nucă de cocos te trimit cu gândul la cea mai delicioasă margarita.


Ingrediente (12 cupcakes)

Pentru blat:

240 gr făină

2 lingurițe praf de copt

1/4 linguriță sare

120 gr unt

350 gr zahăr

120 ml lapte

1/2 linguriță extract de vanilie

1/4 linguriță extract de cocos

4 albușuri


Pentru cremă:

3 ouă

150 gr zahăr

60 ml zeamă de lime (aprox. 2 limes)

60 gr unt, tăiat cubulețe


Pentru glazură:

2 linguri zeamă de lime

50 gr zahăr pudră

1/2 linguriță rom

100 gr fulgi de nucă de cocos


Timp de pregătire: 35 de minute

Timp de coacere: 15 minute


Preparare

Începem prin a pregăti crema, care are nevoie să fie lăsată la răcit. Într-o cratiță cu fund dublu, amestecăm bine ouăle împreună cu zahărul. Adăugăm apoi zeama de lime și punem cratița la foc mic (sau la bain-marie dacă nu aveți încredere în aragazul vostru). Lăsăm pe foc 1-2 minute, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Adăugăm untul, câte puțin odată, lăsând cubulețul să se topească complet înainte de a-l adăuga pe următorul. Lăsăm pe foc încă 8-10 minute, amestecând continuu, până ce crema se îngroașă. Luăm apoi de pe foc și o lăsăm să se răcească la temperatura camerei.


Acum e momentul să ne apucăm de blat. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și pregătim formele de cupcakes.


Cernem făina împreună cu praful de copt și sarea.


Separat, batem untul cu mixerul la viteză mare, pentru 1 minut. Adăugăm zahărul treptat, mixând pentru încă 4-5 minute. Adăugăm făina în 3 etape, alternând cu laptele - începem și terminăm cu făina. La final, încorporăm vanilia și extractul de cocos.


Folosim un bol de sticlă sau metal pentru a bate albușurile spumă tare. Adăugăm jumătate în compoziție, amestecând cu grijă cu o lingură, apoi cealaltă jumătate.


Turnăm compoziția astfel obținută în formele de cupcakes și le dăm la cuptor pentru 15 minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul prăjiturilor iese goală, fără urme de aluat. Le lăsăm la răcit.


După ce s-au răcit, umplem cupcake-urile cu cremă la mijloc (folosim un corer special sau o linguriță pentru a face o gaură în mijlocul prăjiturilor, unde vom pune câte o linguriță de cremă). Pe deasupra turnăm puțină glazură (amestecăm sucul de lime cu zahărul pudră și romul) și presărăm fulgi de nucă de cocos, care se pot prăji puțin înainte, într-o tigaie antiaderentă.


Informații nutriționale

Total: Kcal: 5555 | Carbohidrați: 767g | Grăsimi: 250g | Proteine: 83g | Zaharuri: 564g

Per porție (1 cupcake): Kcal: 463 | Carbohidrați: 64g | Grăsimi: 21g | Proteine: 7g | Zaharuri: 47g

Urmăreşte-ne!
bottom of page