top of page

Muffins cu banane


​​

Bananele coapte bine sunt extrem de aromate, dar ne împiedicăm deseori de aspectul nu foarte apetisant și nu le mai valorificăm așa cum ar trebui. Dacă aveți prin bucătărie banane care s-au înnegrit și sau înmuiat, le puteți folosi pentru a face un delicios shake cu lapte (banană + lapte + scorțișoară + miere la blender, o nebunie!) sau pentru a le transforma într-un desert delicios.


Rețeta de astăzi poate fi folosită cu succes pentru a face delicioase muffins sau, dacă aluatul se toarnă într-o formă de chec, iese cea mai bună banana bread (chec cu banane) pe care ați mâncat-o vreodată. Aceste muffins sunt foarte pufoase și umede, iar rețeta este una foarte simplă, nefiind nevoie decât de un vas în care să amestecați toate ingredientele și o spatulă.


Ingrediente (12 muffins)

Pentru blat:

130 gr zahăr

120 ml ulei vegetal

2 ouă

2 banane medii foarte coapte, pisate

1 linguriță extract de vanilie

200 gr făină

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1/2 linguriță sare

1/2 linguriță scorțișoară


Pentru topping:

50 gr zahăr

1/2 linguriță scorțișoară

30 gr unt, topit


*Am folosit zahăr brun atât în aluat, cât și pentru topping. De asemenea, am pus mai multă scorțișoară decât scrie mai sus, dar asta e o preferință personală.


Timp de pregătire: 15 minute

Timp de coacere: 20 de minute


Preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade. Pregătiți formele de muffins (sau tava pentru chec, dacă vă decideți pentru banana bread - tava trebuie să fie unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt, deoarece aluatul e lipicios).


Într-un bol, amestecați cu ajutorul unei spatule/tel (sau mixer, dar chiar nu e nevoie) zahărul, uleiul și ouăle. Adăugați vanilia și bananele pisate. Eu le-am tăiat bucățele și le-am storcit direct în amestec, le puteți face și piure în prealabil (în blender), dar eu am preferat să las și bucăți mai mari prin aluat.


Adăugați restul de ingrediente (făină, bicarbonat, sare, scorțișoară) și amestecați cu spatula până se omogenizează.


Turnați aluatul în formele pregătite anterior și dați la cuptor pentru 17-20 de minute (pentru muffins, la chec durează ceva mai mult) sau până când trece testul scobitorii. Lăsați deoparte până faceți topping-ul.


Pentru topping, topiți untul într-un castron (40 de secunde la cuptorul cu microunde ar trebui să fie suficient). În alt castron, amestecați zahărul cu scorțișoara. Luați câte un muffin, înmuiați-l în untul topit, apoi în amestecul de zahăr și scorțișoară.


Aceste muffins sunt delicioase călduțe, dar foarte bune și după ce se răcesc. Iar mirosul de banane și scorțișoară pe care îl emană în timpul coptului e divin!


Informații nutriționale

Total: Kcal: 2427 | Carbohidrați: 238g | Grăsimi: 157g | Proteine: 27g | Zaharuri: 222g

Per porție (1 muffin): Kcal: 202 | Carbohidrați: 20g | Grăsimi: 13g | Proteine: 2g | Zaharuri: 19g

Urmăreşte-ne!
bottom of page