top of page

[Halloween] Pumpkin Spice Cupcakes


​​

A venit frigul și tentația de a ne refugia la căldură, cu o cană aburindă de ceai în mână și ceva dulce alături este foarte mare. Și parcă nimic nu spune toamnă mai bine decât prăjiturile cu fructe și scorțișoară.


Dintre acestea, plăcinta cu dovleac este una din preferatele mele. E un gust dobândit în ultimii ani, țin minte că în copilărie nu mă omoram cu dovleacul și nici nu prea se făcea la noi în casă, dar în combinație cu scorțișoara aromată și smântâna dulce, este un deliciu.


Încă nu am ajuns să fac plăcintă, dar am transformat un dovleac în cupcakes, care pot fi pregătite pentru o petrecere de Halloween, mai ales dacă le și decorați în spiritul acestei sărbători.



Ingrediente (14 cupcakes)

Pentru blat:

220 gr făină

1 linguriță praf de copt

1 linguriță bicarbonat

1/2 linguriță sare

1 1/2 linguriță scorțișoară măcinată

1/4 linguriță nucșoară măcinată

1/4 linguriță cuișoare măcinate

1/2 linguriță ghimbir măcinat

100 gr zahăr brun

2 ouă mari

230 gr piure de dovleac

120 ml ulei vegetal

80 ml lapte

1 linguriță extract vanilie


Pentru frosting:

250 gr mascarpone

100 gr zahăr pudră

1 linguriţă extract de vanilie

scorțișoară după gust (eu am pus cam 2 linguri)


Timp de pregătire: 30 de minute

Timp de coacere: 18 minute


Preparare

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade şi pregătim formele de cupcakes.


Într-un bol mare, amestecăm făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea și condimentele (scorțișoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir).


Separat, batem ouăle cu zahărul. Adăugăm în amestec piureul de dovleac, uleiul, laptele și vanilia.


*Pentru a face piureul de dovleac, aveți două variante - fiert sau copt. Piureul fiert se face ca orice alt piure - tăiați dovleacul cubulețe, puneți-l în apă clocotită și fierbeți cam 10 minute sau până când se înmoaie, apoi băgați-l la blender. Dacă vreți o aromă mai intensă, puteți apela la varianta coacerii în cuptor, cu mențiunea că va dura cam o oră (poate și mai mult) până se înmoaie dovleacul suficient pentru a-l putea da prin blender. Grijă mare să nu fie pus peste ouă cât e fierbinte, altfel se fac omletă!


Turnăm amestecul de ingrediente umede peste cel de făină și amestecăm ușor cu o spatulă până se încorporează. Punem aluatul în formele de cupcakes, având grijă să nu le umplem mai mult de 2/3. Dăm la cuptor pentru 17-18 minute sau până când trece testul scobitorii. Lăsăm să se răcească complet înainte de a le orna cu cremă.


Pentru a face frostingul, batem mascarpone-ul bine cu mixerul la viteză mare cam 3 minute, până când devine pufos. Adăugăm vanilia, apoi zahărul pudră (cernut în prealabil) în cantități mici, amestecând bine până când se dizolvă complet. Adăugăm scorțișoara, amestecând cu o spatulă cu mișcări de sus în jos, cu grijă pentru a nu strica structura cremei. Dăm la frigider cel puțin 10 minute (putem lăsa până când se răcesc cupcakes).


Ornăm prăjiturile cu cremă și cu decorațiuni la alegere (cele folosite de mine sunt luate de la Lidl).


Happy Halloween!


Informații nutriționale

Total: Kcal: 3806 | Carbohidrați: 384g | Grăsimi: 228g | Proteine: 63g | Zaharuri: 110g

Per porție (1 cupcake): Kcal: 272 | Carbohidrați: 27g | Grăsimi: 16g | Proteine: 5g | Zaharuri: 8g

Urmăreşte-ne!
bottom of page