top of page

Tort cu ciocolată şi portocale


Sâmbătă a fost ziua unui coleg de muncă şi am primit comandă să-i fac un tort cu...boobs. La mulţi ani, Mihnea! Şi sper că ţi-a plăcut, că tare m-am mai chinuit să iasă ţâţele alea =))).


*** Pentru prima încercare de acest gen, zic eu că nu e foarte rău, deși gagica a ieșit cam cu riduri, dar nah, nici colegul nostru nu e la prima tinerețe, așa că probabil îi plac mai... trecute prin viață. Ca să iasă „mademoisellele”, aveţi nevoie de două castroane din sticlă sau alt material termorezistent (sau un singur castron, dar va dura de două ori mai mult), plus o tavă normală dreptunghiulară pentru a coace trunchiul. Tortul e îmbrăcat în pastă de zahăr, pe care am colorat-o cu colorant alimentar gel de la Wilton.


Cum n-am primit indicații despre compoziție, am optat pentru o combinație de ciocolată și portocale, pe care în mod sigur o voi mai repeta într-o formă mai normală. M-am îndrăgostit iremediabil de blat, iar crema e fantastică!


Ingrediente (2 forme de tort x 23 cm)

Pentru blat:

250 gr unt (plus încă puțin pentru uns)

100 gr ciocolată neagră

2 lingurițe extract de portocală

400 gr făină

500 gr zahăr brun

100 gr cacao

1 linguriță bicarbonat de sodiu

2 ouă

280 ml iaurt de băut

coaja rasă și sucul de la o portocală


Pentru cremă:

500 gr mascarpone

500 gr unt moale

250 gr zahăr pudră

coaja rasă de la două portocale

100 ml suc de portocale


Timp de pregătire: 45 de minute

Timp de coacere: 45 de minute


Preparare

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt două forme de tort de 23 cm diametru și le tapetăm cu hârtie de copt.


Topim untul împreună cu ciocolata la foc mic sau la microunde, amestecând pentru a ne asigura că nu rămân cocoloașe. Lăsăm deoparte să se răcorească.


Amestecăm făina, zahărul, cacaoa, bocarbonatul și un praf de sare. Separat, batem ouăle cu iaurtul, sucul și coaja de portocală. Turnăm acest lichid și ciocolata topită peste ingredientele uscate, amestecând bine. La final, adăugăm și 150 ml de apă clocotită.


Punem compoziția în cele două forme de tort și dăm la cuptor pentru 45-50 de minute. Scoatem blaturile din forme numai după ce s-au răcit.


Pentru a face crema, batem untul împreună cu mascarpone până ce amestecul devine cremos. Adăugăm zahărul pudră cernut, apoi coaja și sucul de portocale, și mixăm bine.


Pentru montarea tortului, tăiem fiecare blat în două pe orizontală, punând cremă între ele. Punem cremă și deasupra ultimul blat - calculați în așa fel încât să vă ajungă! Decorați după preferințe. La sfârșit, veți avea un minunat tort cu 4 straturi, nu foarte dulce, fin, cu o aromă subtilă și răcoritoare de portocale.


Informații nutriționale*

Kcal: 13045 | Carbohidrați: 1099g | Grăsimi: 890g | Proteine: 117g | Zaharuri: 286g


*Calculate pentru întreaga cantitate

Urmăreşte-ne!
bottom of page