top of page

Cupcakes "First Kiss"


Ciocolată şi cireşe - ce poate fi mai dulce şi mai potrivit pentru a sărbători dragostea? E drept că pentru mine Valentine's nu reprezintă nimic, dar vine Dragobetele şi aceste cupcakes pot fi o idee bună dacă vreţi să pregătiţi ceva dulce persoanei iubite.


Ingrediente (24 de cupcakes)

Pentru blat:

230 gr cacao

500 ml apă clocotită

230 gr unt moale

460 gr zahăr pudră

4 ouă mari

600 gr făină

1 linguriţă bicarbonat

1 linguriţă praf de copt


Pentru cremă:

115 gr unt moale

3 linguri gem de cireşe

60 gr frişcă lichidă

1 linguriţă extract de migdale

un praf de sare

350 gr zahăr pudră


Timp de pregătire: 40 de minute

Timp de coacere: 15 minute


Preparare

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade şi pregătim formele de cupcakes.


Amestecăm foarte bine cacaoa cu apa fiartă şi lăsăm să se răcească. Cacaoa trebuie să fie de calitate, de obicei mai scump înseamnă mai bun în acest caz. Diferenţa dintre o cacao de calitate bună şi una de calitate mai slabă se vede şi la culoare - cea mai necalitativă este mai deschisă la culoare. Verificaţi şi concentraţia de unt de cacao pe lista de ingrediente.


Mixăm zahărul până când ajunge la consistenţa unei creme şi se deschide la culoare. Amestecăm zahărul pudră (cernut) - gradual, pentru a nu umple toată bucătăria de praf. Adăugăm ouăle, unul câte unul, mixând până când se încorporează.


Separat, amestecăm făina, bicarbonatul şi praful de copt şi le cernem.


Adăugăm amestecul de făină şi cacaoa peste compoziţia de unt, alternativ, în aşa fel încât să începem şi să terminăm cu făina. Dacă vreţi o compoziţie mai puţin densă, puteţi să mai scădeţi din cantitatea de făină - data viitoare voi încerca să fac aceste cupcakes cu numai 500 de grame.


Turnăm compoziţia finală în formele pregătite anterior. Lăsăm la cuptor pentru aproximativ 15 minute sau până când aluatul trece de testul scobitorii. Lăsăm prăjiturile să se răcească complet înainte de a le orna.


Pentru a pregăti crema, mixăm bine untul, gemul, frişca şi extractul de migdale. Adăugăm şi un praf de sare. Adăugăm zahărul pudră cernut, câte puţin, până când crema are consistenţa dorită. Reţeta originală spunea 460 de grame de zahăr pudră, eu am pus doar 350 - mi s-a părut destul şi pentru consistenţă, şi pentru gust.


Ornăm cupcake-urile cu ajutorul unui pos sau, mai simplu, a unei pungi de alimente căreia îi tăiem un capăt. Pe fiecare cupcake am pus şi câte o vişină din compot, puteţi folosi şi fructe proaspete sau confiate.


Informații nutriționale

Total: Kcal: 9544 | Carbohidrați: 1336g | Grăsimi: 402g | Proteine: 160g | Zaharuri: 795g

Per porție (1 cupcake): Kcal: 398 | Carbohidrați: 56g | Grăsimi: 17g | Proteine: 7g | Zaharuri: 33g

Urmăreşte-ne!
bottom of page