top of page

Cupcakes cu ghimbir


Aveam nişte ghimbir confiat pe acasă, pe care l-am luat din impuls acum ceva vreme şi cu care încă nu făcusem nimic, aşa că am zis să-l pun la treabă într-o reţetă potrivită cu anotimpul în care suntem.


Ghimbirul este o plantă absolut minunată, cu proprietăţi antireumatice, antiinflamatorii şi chiar anticancerigene. Este recomandat în tratamentul a numeroase afecţiuni: sensibilitate la frig, dureri de gât, astm, gripă în faza incipientă, reumatism, rău de maşină, rău de mişcare, rău de înălţime, senzaţie de vomă persistentă, tulburări de apetit, digestie dificilă, astenie fizică şi psihică. Noi îl folosim destul de mult la gătit, atât proaspăt, cât şi sub formă de praf, şi am fost foarte încântată să găsesc şi ghimbir confiat într-un magazin de produse naturiste.


Ghimbirul confiat se poate consuma ca atare - dacă îţi place gustul, dar mai ales în prăjituri.


Ingrediente (20 de cupcakes)

Pentru blat:

340 gr făină

1 linguriţă de ghimbir măcinat

1 linguriţă praf de copt

1/4 linguriţă sare

60 gr ghimbir confiat

280 gr zahăr

115 gr unt moale

3 ouă

180 ml lapte


Pentru cremă:

115 gr cremă de brânză

60 gr unt moale

500 gr zahăr pudră

1-2 linguriţe ghimbir măcinat, după gust

un praf de sare


Timp de pregătire: 30 de minute

Timp de coacere: 25 de minute


Preparare

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade. Pregătim formele de cupcakes.


Amestecăm făina cernută cu praful de copt, ghimbirul pudră, praful de copt şi sarea. Tăiem ghimbirul confiat în bucăţele mărunte şi îl adăugăm în acest amestec.


Separat, batem untul împreună cu zahărul până se deschide la culoare şi devine aerat. Untul trebuie să fie la temperatura camerei (aproximativ 25 de grade C) - vă puteţi apuca de lucru atunci când începe să devină maleabil.


Adăugăm ouăle, câte unul, amestecând bine după fiecare în parte. Apoi adăugăm alternativ făina şi laptele, amestecând după fiecare ingredient - câte 1/3 din cantitatea de făină, urmată de jumătate din cantitatea de lapte. Aluatul final va fi elastic şi va curge relativ greu de pe lingură.


Punem aluatul în formele de copt în aşa fel încât forma să fie plină cam 3/4. Dăm la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, până când trec de testul scobitorii. Le lăsăm să se răcească complet înainte de a le orna.


Pentru frosting, batem bine untul împreună cu crema de brânză (eu am folosit Goldessa de la Lidl, e foarte ok şi decentă ca preţ), la viteză medie spre mare. Adăugăm ghimbirul şi zahărul pudră, câte puţin (pentru a nu umple toată bucătăria de praf). Dacă vi se pare mare cantitatea de zahăr, o puteţi reduce, ţinând cont de faptul că zahărul pudră e cel ce leagă aceată cremă şi cu cât puneţi mai puţin, cu atât rezultatul final va fi mai moale, iar crema va curge de pe cupcake.


Eu am ornat aceste cupcakes cu flori de napolitană de la Dr. Oetker, pentru a fi mai vesele. Am mai uitat puţin de oribilitatea de afară!


Informații nutriționale

Total: Kcal: 6539 | Carbohidrați: 1097g | Grăsimi: 208g | Proteine: 87g | Zaharuri: 784g

Per porție (1 cupcake): Kcal: 327 | Carbohidrați: 55g | Grăsimi: 11g | Proteine: 4g | Zaharuri: 39g

Urmăreşte-ne!
bottom of page