top of page

Biscuiți cu muștar


Nu fac foarte des snackuri sărate, pentru că, recunosc (dacă nu v-ați prins până acum), prefer dulciurile. Mai puțin când e vorba de Pringles, dar aia-i altă poveste :). Sunt, totuși, câteva „crănțănele” care îmi plac și pe care le fac cu plăcere acasă, pentru că se fac rapid și sunt mai sănătoase decât orice chipsulete din magazin.


Am descoperit biscuiții cu muștar acum câțiva ani și de atunci tot îi fac ocazional. Sunt foarte mișto la drumurile lungi cu mașina, pentru că atunci am tendința să ronțăi mai mult decât cu alte ocazii, și tind să cumpăr ciocolățele și alte prostioare de la benzinării.


Acești biscuiței se fac repede-repede și nu necesită cine știe ce îndemânare. Au puține ingrediente și sunt o idee genială pentru un snack rapid când ne uităm la un meci sau vine cineva în vizită. Sunt atât de buni încât întotdeauna fac două porții, pentru că se evaporă imediat.


Ingrediente (~35 de biscuiți, 1 tavă de cuptor)

200 gr făină

100 gr unt topit și răcit

1 ou

1 lingură de muștar cu boabe

1/2 linguriță de sare

1 lingură de apă rece

opțional, semințe de chimen


Timp de pregătire: 35 de minute (cu tot cu așteptat)

Timp de coacere: 15 minute


Preparare

Amestecăm toate ingredientele într-un bol, inițial cu o spatulă, apoi definitivăm aluatul cu mâna.


Formăm un „salam” din aluat (nu e necesar, dar va fi mai ușor de tăiat), pe care în învelim în folie alimentară. Dăm aluatul la rece cel puțin o jumătate de oră. În acest timp, preîncălzim cuptorul la 180 de grade C și pregătim o tavă de copt (de aragaz), tapetând-o cu hârtie de copt.


După ce s-a răcit aluatul, tăiem discuri de ~jumătate de centimetru, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, pe care le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Aplatizăm ușor cu o furculiță, formând și un model de grilaj) Nu e nevoie să lăsăm foarte mult spațiu între ei, nu se vor lăți în timpul coacerii. Dăm la cuptor pentru 15 minute, până ce se rumenesc ușor. Urmăriți cuptorul, deoarece se vor coace foarte repede și există riscul să se ardă.


Informații nutriționale*

Total: Kcal: 1560 | Carbohidrați: 150g | Grăsimi: 91g | Proteine: 29g | Zaharuri: 0g


*pentru întreaga cantitate

Urmăreşte-ne!
bottom of page