top of page

Cheesecake cu zmeură


Se pare că am o obsesie cu zmeura în această perioadă, dar adevărul este că e păcat să nu ne bucurăm de ea cât încă este disponibilă pe piață.


Inspirația pentru acest cheesecake a venit de la faptul că mai aveam niște piuré de zmeură în frigider, rămas după ce am făcut Cupcakes cu zmeură și lămâie. Îmi era dor de un cheesecake bun-bun și pufos și, evident, nimic nu se compară cu unul făcut în casă din ingrediente de calitate.


Crusta acestui cheesecake este pe bază de nuci. Am folosit nuci pecan, au un gust ușor mai dulceag decât nucile noastre și un procent mai mare de grăsimi, ceea ce le face mai ușor de manipulat în acest context, dar se pot folosi foarte bine și cu aceleași rezultate orice alte nuci - inclusiv migdale, nuci de macadamia, caju etc. Iar dacă nu vă plac nucile, puteți face o crustă normală din biscuiți digestivi, cantitățile sunt aceleași.


Ca orice cheesecake, indiferent de metoda de preparare (cu sau fără coacere), și acesta are nevoie să stea la frigider măcar câteva ore (recomandat peste noapte), așa că e bine să vă pregătiți dinainte dacă vreți să-l faceți pentru un eveniment.


Ingrediente (pentru o formă de tort de 20 cm, 8 porții)

Pentru aluat:

200 gr nuci pecan

75 gr unt topit

Pentru umplutură:

600 gr cremă de brânză

250 gr zahăr

150 gr iaurt grecesc

3 ouă

sucul și coaja de la 1 lămâie

50 gr făină

150 gr zmeură

câteva linguri de piuré de zmeură

Am decorat cu piuré de zmeură și rotocoale de frișcă.


Timp de pregătire: 30 de minute Timp de coacere: 60 de minute


Preparare

Preîncălzim cuptorul la 120 de grade C. Tapetăm forma de tort pe care o vom folosi cu hârtie de copt.


Fărâmițăm nucile cu ajutorul unui robot de bucătărie. Dacă nu aveți robot, puneți nucile într-o pungă și sfărâmați-le cu ajutorul unui sucitor.


Topim untul, îl turnăm peste nuci și amestecăm până ce ajunge la consistența nisipului ud. Punem amestecul în formă și presăm pentru a acoperi întreaga suprafață, având grijă să ridicăm amestecul și pe margini. Dăm la frigider până preparăm umplutura.


Folosind un mixer, amestecăm crema de brânză cu zahărul. Cele mai bune rezultate le obținem folosind o cremă de brânză cu procentaj de grăsime normal spre mare (deci nu light), dar nu-i neapărat o tragedie dacă folosiți produse dietetice doar că textura va avea de suferit. Philadelphia este minunată, dar am obținut rezultate faine și cu Goldessa de la Lidl.


Adăugăm iaurtul, apoi ouăle, unul câte unul, încorporând bine fiecare ingredient. La final, adăugăm sucul și coaja de lămâine, piuré-ul de zmeură și făina. Încorporăm ușor și zmeura, cu o spatulă.


Turnăm amestecul peste crustă. Dăm la cuptor pentru 45-60 de minute, apoi închidem cuptorul și lăsăm cheesecake-ul înăuntru pentru încă o oră. Scoatem prăjitura din cuptor și o lăsăm să se răcească la temperatura camerei. După ce s-a răcit, turnăm restul de piuré de zmeură și decorăm cu frișcă, apoi dăm la frigider peste noapte (sau măcar 4-6 ore), pentru a ne asigura că se întărește destul cât să poată fi tăiată.


Acest cheesecake este o adevărată pufoșenie, iar gustul, o nebunie!

Informații nutriționale

Total: Kcal: 5219 | Carbohidrați: 356g | Grăsimi: 385g | Proteine: 107g | Zaharuri: 288g

Per porție: Kcal: 652 | Carbohidrați: 45g | Grăsimi: 48g | Proteine: 13g | Zaharuri: 36g

Urmăreşte-ne!
bottom of page