top of page

Sweetheart Rose Cupcakes


Delicate și ușoare, aceste cupcakes sunt desertul perfect atât pentru o întâlnire cu fetele la un ceai și o bârfă, cât și pentru o seară romantică cu iubitul. De altfel, se spune, nu-i așa, că ciocolata este un afrodisiac, iar trandafirul este floarea care exprimă cel mai bine dragostea!


Am folosit la această rețetă blatul meu de ciocolată preferat - atât de ușor de făcut și cu toate acestea cu gust bogat de cacao, dar pufos și cât se poate de light. Frostingul de trandafiri este mai special și cere puțin efort, dar vă garantez că merită.



Ingrediente (18 cupcakes)

Pentru blat am folosit aceeași rețetă de la Cupcakes cu ciocolată și mentă.


Pentru frosting:

240 gr unt moale

200 gr zahăr

240 ml lapte

30 gr făină cernută

1 1/2 linguriță extract de vanilie

1 lingură apă de trandafiri

opțional, colorant alimentar roz


Timp de pregătire: 35 de minute

Timp de coacere: 20 de minute


Preparare

Facem blatul urmând instrucțiunile de la rețeta de Cupcakes cu ciocolată și mentă. Lăsăm prăjiturile să se răcească complet înainte de a le orna cu cremă.


Pentru frosting, batem untul la viteză mare timp de 3-5 minute, până se deschide la culoare și devine pufos. Adăugăm zahărul și mai batem cu mixerul încă 5-7 minute.


Într-o cratiță cu fundul gros, combinăm 60 ml lapte cu făina și extractul de vanilie. Punem pe aragaz la foc mediu, amestecând constant până când nu mai există cocoloașe. Adăugăm restul de lapte încet, amestecând continuu, și lăsăm pe foc până când se îngroașă puțin. Luăm compoziția de pe foc imediat și continuăm să amestecăm 1-2 minute.


Lăsăm compoziția să se răcească la temperatura camerei, apoi o turnăm încet peste amestecul de unt și zahăr, mixând la viteză medie până ce se încorporează. Apoi mai batem cu mixerul încă 3-5 minute. La sfârșit, adăugăm apa de trandafiri și colorantul alimentar.


Acest frosting va fi destul de moale, așa că nu veți putea orna prăjiturile cu dui. Cel mai bine este să folosiți o lingură. Decorați după gust - eu am folosit boboci de trandafir uscați, perle argintii și decoruri din marțipan tăiat cu decupătoare.


Informații nutriționale

Total: Kcal: 5613 | Carbohidrați: 684g | Grăsimi: 293g | Proteine: 81g | Zaharuri: 513g

Per porție (1 cupcake): Kcal: 312 | Carbohidrați: 38g | Grăsimi: 16g | Proteine: 5g | Zaharuri: 29g

Urmăreşte-ne!
bottom of page