top of page

Cheesecake Cupcakes cu sos de caramel


Cheesecake. Delicios, pufos, delicat, uşor. Una din prăjiturile mele preferate, aşa că de ce nu un cheesecake în formă de cupcake? De obicei fac un topping de fructe de pădure la acest desert, dar de data asta am primit o comandă specială de la o prietenă - cupcakes cu brânză şi caramel, aşa că am făcut un blat cu o cantitate de zahăr mai mică, pentru a balansa gusturile.


Ingrediente (24 de cupcakes)

170 gr biscuiţi graham sau digestivi

3 linguri (cam 40 gr) zahăr

110 gr unt topit

230 gr cremă de brânză

300 gr zahăr

3 linguri de făină

4 ouă

2 linguriţe extract de vanilie

120 ml smântână normală

120 ml smântână pentru frişcă


Pentru sosul de caramel

300 gr zahăr brun

90 ml apă

90 gr unt

180 ml frişcă lichidă


Timp de pregătire: 20 de minute

Timp de coacere: 25 de minute


Preparare

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade şi pregătim formele de cupcakes.


Cu ajutorul unui sucitor, zdrobim biscuiţii, pe care îi amestecăm mai apoi cu 3 linguri de zahăr şi cu untul topit. Punem cam două linguriţe de biscuiţi pe fundul fiecărei hârtiuţe şi presăm bine. Dăm la cuptor pentru 5 minute, apoi lăsăm să se răcească cât timp pregătim umplutura.


Amestecăm zahărul şi făina într-un castron. Adăugăm crema de brânză (să fie moale) şi mixăm bine. Adăugăm ouăle, unul câte unul, amestecând bine de fiecare dată, la viteză mică. La final, adăugăm vanilia, smântâna şi frişca lichidă.


Batem castronul de masă de câteva ori, pentru a elimina bulele de aer. Turnăm amestecul în formele de cupcakes şi dăm la cuptor pentru 20-25 de minute. Prăjiturile trebuie să fie puţin elastice; dacă suprafaţa se crapă, au stat prea mult la cuptor.


Le lăsăm să se răcească cam o oră, apoi le băgăm la frigider pentru încă două. Turnăm sosul deasupra înainte de servire.


Pentru a prepara caramelul, încălzim zahărul şi apa la foc moderat, într-o tigaie cu fundul gros, amestecând constant până când se dizolvă zahărul. Când începe să fiarbă, ne oprim din amestecat şi lăsăm pe foc până când amestecul se închide la culoare, având grijă să mai rotim cratiţa din când în când. Adăugăm untul şi amestecăm până când se topeşte, apoi tragem imediat oala de pe foc. Aşteptăm câteva secunde, după care turnăm frişca lichidă, amestecând până ce toate ingredientele se combină. Lăsăm să se răcească, apoi putem turna sosul într-un recipient de sticlă, pe care să-l păstrăm la frigider până când suntem gata să-l folosim.


Pentru mai mult impact, putem pune puţină sare grunjoasă deasupra fiecărui cupcake după ce turnăm sosul. Caramelul sărat este întotdeauna surprinzător.


Desigur, această reţetă poate fi preparată la fel de bine şi ca un cheesecake normal. Yumm!


Informații nutriționale

Total: Kcal: 7446 | Carbohidrați: 798g | Grăsimi: 436g | Proteine: 87g | Zaharuri: 372g

Per porție (1 cupcake): Kcal: 310 | Carbohidrați: 33g | Grăsimi: 18g | Proteine: 4g | Zaharuri: 16g

Urmăreşte-ne!
bottom of page