top of page

Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos


Am făcut aceste delicii colorate după o reţetă de pe GoodFood şi au avut un succes nebun. Din 16 bucăţi, doar 4 au mai rezistat până a doua zi. E o combinaţie minunată de dulce şi acrişor şi savoarea fructelor delicate de zmeură taie din "greutatea" cremei de unt şi te face să uiţi pentru câteva minute de dietă. Blatul este extraordinar de pufos şi umed şi se topeşte în gură!


Ingrediente (16 cupcakes)

Pentru blat:

150 gr făină amestecată cu jumătate de linguriţă de praf de copt

140 gr zahăr

50 gr fulgi de nucă de cocos

140 gr unt moale

2 ouă

8 linguri de lapte

140 gr zmeură (congelată e ok dacă nu găsiţi proaspătă)

esenţă de vanilie


Pentru cremă:

100 gr zmeură

85 gr unt moale

280 gr zahăr pudră

suc de lămâie


Timp de pregătire: 20 minute

Timp de coacere: 40 de minute


Preparare:

Încingem cuptorul la 180 de grade şi pregătim formele de cupcakes.


Frecăm untul cu zahărul (spumă). Adăugăm făina cernută şi amestecată cu praful de copt, fulgii de nucă de cocos, ouăle, laptele şi esenţa de vanilie. Consistenţa aluatului trebuie să fie destul de moale încât să poată fi "scursă" în forme, dar nu să curgă. (Reţeta originală spunea 4 linguri de lapte, mie mi-a cerut aluatul 8.)


Adăugăm zmeura şi amestecăm uşor, să nu se zdrobească. Dacă aveţi zmeură îngheţată, nu pierdeţi timpul să o dezgheţaţi - se va întâmpla asta în cuptor. Avantajul de a folosi fructe îngheţate este că nu e nevoie să fii chiar atât de blând cu amestecatul lor în aluat, nu se vor sfărâma.


Turnăm aluatul în formele de cupcakes şi băgăm la cuptor pentru 40 de minute (poate mai puţin, încercaţi aluatul cu scobitoarea cam după 20 de minute pentru a vedea dacă e copt).


În blender, mixăm 100 de gr de zmeură cu o lingură de zahăr pudră şi puţin suc de lămâie. Dacă vă deranjează seminţele, puteţi trece amestecul printr-o sită înainte de a continua. Adaugăm untul şi restul de zahăr şi mixăm până când crema are o consistenţă fină. Vă recomand să o puneţi la frigider până când cupcake-urile sunt gata de ornat.


Scoatem prăjiturile din cuptor şi le lăsăm să se răcească complet înainte de a pune glazura deasupra. Ornăm cu fulgi de nucă de cocos.

Informații nutriționale

Total: Kcal: 4667 | Carbohidrați: 577g | Grăsimi: 244g | Proteine: 50g | Zaharuri: 434g

Per porție (1 cupcake): Kcal: 292 | Carbohidrați: 36g | Grăsimi: 9g | Proteine: 3g | Zaharuri: 27g

Urmăreşte-ne!
bottom of page